إضغط لتفاصيل الإعلانات



Results 1 to 4 of 4
Share
  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Arab world!
    Posts
    6,169
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    10

    Thumbs up مافائدة ip default-gateway في السويتش

    طبعا السويتش layer2 device ويهتم فقط بالmac address .. ولكن السويتش يحتاج ل

    ip address علشان اقدر مثلا اعمل telnet للسويتش واظبطه.. او ssh مثلا..او طبعا اقدر اعمله managing عن طريق cisco security device manager

    default-gateway .... افرض حبيت اعمل ping من السويتش ده لاى device فى سبنت تانى ؟؟

    اكيد لازم يكون فى عنوان default gateway

    طبعا اكيد حضرتك عارف ان السويتش ممكن يكون فيه اكتر من vlan >>

    وكل vlan تعتبر فى subnet لوحدها ... يعنى لو فى داتا مفروض تنتقل من vlan1 الى vlan2

    فرضا , لازم السويتش يبعت الداتا دى على default-gateway الاول , طبعا علشان يقدرال

    defaut gateway يعملها راوتنج ويرجعها على ال Vlan2 >>>

    يعنى سريان الداتا بيبقى عامل كده
    1-الداتا بتخرج من vlan1
    2-السويتش يعرف ان الداتا موجهه لvlan2 يعنى subnet تانى
    3- السويتش يبعتها على ال default gateway
    4-الdefault gateway يرجعها تانى للسويتش تانى
    5-السويتش يعمل forwarding للداتا على vlan2


    يعنى لازم يكون فى default gateway

    على فكره فى سويتشات دلوقتى multilayer يعنى بتشتغل سويتش الى جانب انها ممكن تشتغل فى ال layer 3 يعنى تعمل توجيه للداتا من

    vlan ل vlan من غير ما الداتا تروح على ال gateway الاول


  2. Facebook Comments - تعليقـك على الفيس بوك يسعدنا ويطور مجهوداتنـا


  3. Forum Ads:

  4. Forum Ads:

    اضفط هنا لمعرفة تفاصيل الإعلانات بالموقع


  5. Forum Ads:

    -->

  6. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cairo, Al Qahirah, Egypt, 115351105145884, Cairo, Egypt
    Posts
    2,229
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    15

    Default

    معلش يا محمد فى اعتراض على نقطه معينه انا معاك فى ان ال ip default-gateway بيستخدم عشان تقدر تعمل Managment للسويتش عن طريق ال Telnet لكن لا يستخدم لل Routing Between VLANs لازم اما يكون فى راوتر و تعمل Inter VLAN Routing عن طريق ال Sub interfaces على الراوتر أو يكون عند سويتش Layer 3 و يبقى كلامك صح يعنى اعتراضى انه مش كل السويتشات بتعمل Support لل Inter VLAN Routing

  7. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Arab world!
    Posts
    6,169
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    10

    Default

    مش فاهم كلامك اوى يا احمد علشان الانجليزى والعربى داخلين عل بعض و دى مشكلة عامة انا عارف

    بس حسب ما فهمتك انك بتعترض ان سويتش لاير 2 ميقدرش يعمل كدة؟ لو دا صح
    فالشرح بيقول انه يقدر يعمل كدة لما تحط ال
    VLAN 1
    وال VLAN2
    نفس الGATEWAY
    وبالتالى لما vlan1
    يبعت ل VLAN2
    هيعدى على الروتر اللى هو layer 3
    وبالتالى اتعمل ال rounting
    فى layer 3
    والسويتش ما زال layer2
    لكن لو السويتش layer3
    يبقى مش محتاج اصلا روتر

  8. Forum Ads:

  9. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Cairo, Al Qahirah, Egypt, 115351105145884, Cairo, Egypt
    Posts
    2,229
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    15

Similar Threads

  1. Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 كامل
    By Mohamed Fouad in forum Programs & Maintenance
    Replies: 0
    Last Post: 04-09-2012, 04:41 PM
  2. How to delete the default database in Exchange 2010
    By Mohamed Fouad in forum Microsoft
    Replies: 0
    Last Post: 22-08-2010, 11:12 AM
  3. Forefront Threat Management Gateway (TMG) Server 2010: Configuring كورس
    By EsLaMxBoSS in forum Microsoft Certifications
    Replies: 1
    Last Post: 24-05-2010, 02:17 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 02-11-2009, 10:25 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 28-06-2008, 01:13 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

أقسام المنتدى

الروابط النصية

تابع جروبنا على الفيس بوك

صفحة Egypt Engineers على الفيس بوك

تابعنا على linkedin

جروبنا على الياهو جروب